Tes #7 – Hyperlänkar pwnar hierarkier.

Hyperlänkar är en del av internetanvändarens vardag utan att du tänker på det. Med största sannolikhet var det med hjälp av hyperlänkar du hittade hit och även på samma sätt som du kommer ta dig härifrån.

Hur menar jag då att Hyperlänkar pwnar hierarkier?
Som jag skrev om igår så kan har alla sitt eget utrymme på internet med frihet att skriva om allt möjligt, hyperlänkarna ger dig möjligheten att faktiskt sprida det du vill ha sagt.

Om noll personer läser det du skrivit så har du inte påverkat någon, men om du så mycket som skickar den däringa hyperlänken till en endaste människa finns risken att åtminstone den personen blir påverkad. Oavsett om hen är en bankdirektör, arbetslös, svetsare, börshaj eller president.

Den här personen kan skicka det vidare till en annan person med en annan social status eller så kan du själv skicka din länk till en hel svärm med människor på en gång, exempelvis via facebook eller twitter. Oavsett vem man är i den sociala hierarkin så har man tillgång till samma information.