Tes #10 – As a result, markets are getting smarter, more informed, more organized. Participation in a networked market changes people fundamentally.

Hmm, smartare marknader you say?

Vi kan exempelvis titta på sajter som prisjakt.
Prisjakts slogan verkar vara ”Kunskap före köp”, något som stämmer ganska bra överens med dagens tes. Prisjakt är en site med information om produkter, butiker och priser. Det finns all info du behöver för att hitta den produkt du söker, samt det billigaste och bästa tillvägagångssättet för att hämta det.

Now, butikerna har fattat att det som står på internet stannar kvar där och sprids. Om du gör en kund förbannad finns det en risk att alla potentiella kunder får reda på detta och din potential att sälja sjunker till noll hos vad som blir f.d. potentiella kunder.